Rosbief in zoutkorst op de barbecue

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 1,2 kg rosbief
  • 2 kg grof zeezout
  • 3 Spar eieren
  • lookteentjes
  • basilicum
  • rozemarijn
  • tijm
  • grilltomaatjes
  • groentebrochettes
  • aardappelbrochettes
Recept

1. Meng het zout in een kom met de eieren.
2. Kruid de rosbief met zwarte peper. Leg het vlees op de hete rooster van de barbecue en korst het aan alle zijden aan.
3. Neem een vuurvaste ovenschotel en bedek de bodem met een dikke laag zout.
4. Verdeel wat teentjes look, basilicum, tijm en rozemarijn op de plaats waar het vlees komt te liggen op het zout (overdrijf niet).
5. Schik het aangekorste vlees op het zout en verdeel de rest van de kruiden en teentjes look over het vlees.
6. Bedek met de rest van het zout en druk goed aan.
7. Zet de vuurvaste schotel op de barbecue (max. 200°C) en laat afhankelijk van de bakwijze en gewicht van het vlees garen.
8. Haal de vuurvaste schotel van de barbecue, verwijder de zoutkorst en laat het vlees nog even rusten.
9. Snij het vlees in plakken en serveer met de verschillende groenteen aardappelbrochettes en grilltomaatjes.
10. Werk af met een streepje balsamicoazijn.

< naar recepten