Scampi’s met appeltjes in currysaus

1Schaal-/Schelpdieren30minPrint
Ingrediënten
  • 8 kleine Spar scampi’s, ontdarmd en gepeld
  • ½ appel
  • g currypoeder
  • g kaneel
  • g Spar boter
  • 1,5 dl Spar room
  • g Spar stokbrood
Recept

1. Schil de appel en snij in gelijke, geen te grote blokjes.
2. Laat de scampi’s ontdooien.
3. Smelt een klontje boter in een hete braadpan. Voeg de scampi’s toe en kruid goed met currypoeder. Gaar de scampi’s, maar niet te lang, anders worden ze taai. Haal de scampi’s uit de pan.
4. Smelt een nieuw klontje boter in dezelfde pan en doe de appelstukjes er nu in. Roer het aanbaksel van de curry los. Kruid de appeltjes met nog wat extra curry en ook kaneel.
5. Laat de appeltjes smeuïg worden. Voeg vervolgens de scampi’s opnieuw toe.
6. Giet de room erbij en proef.
7. Kruid met zout en indien nodig met nog wat extra curry.
8. Serveer de scampi’s en appeltjes in een diepe kom en geef er sneetjes stokbrood bij.

< naar recepten