Snijbonen in tomatensaus met puree en steak

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 4 steaks van 150 g
  • 400 g snijbonen
  • 400 ml passata
  • 2 el Boni Selection olijfolie
  • ½ kl gedroogde oregano
  • 1 teentje look
  • 1 ui
  • paar basilicumblaadjes
  • 2 el peterselie
  • 400 g bloemige aardappelen
  • Spar boter
  • 4 el melk
  • nootmuskaat
Recept

1. Schil de zijkanten van de snijbonen met een dunschiller, snij het steeltje weg en snij in grove stukken.
2. Pel het teentje look en de ui. Snipper beide fijn. Stoof de look en uisnippers in 2 el olijfolie.
3. Voeg de passata, oregano en basilicum toe en breng aan de kook.
4. Laat de snijbonen in de tomatensaus op een zacht vuur garen.
5. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Kook ze in kokend gezouten water. Laat de aardappelen uitlekken.
6. Stamp de aardappelen fijn en voeg 2 el boter en 4 el melk toe. Meng op een matig vuur tot een gladde puree. Voeg indien nodig nog wat melk bij de puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
7. Werk de tomatensaus af met fijngesneden peterselie.
8. Bak de steak in boter.
9. Serveer de steak met de puree en snijbonen in tomatensaus.

< naar recepten