Steak met gorgonzolasaus en oesterzwammen

Steak met gorgonzolasaus en oesterzwammen

Allergenen

Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 220°C.

  2. Spreid de oesterzwammen uit op een bakplaat en bestrijk ze met olijfolie. Kruid met peper en zout. Rooster ze goudbruin en gaar in 20 à 30 min.

  3. Smelt een flinke klont boter samen met wat olie in een braadpan en bak de steaks aan beide kanten tot de gewenste gaarheid. Kruid met peper en zout.

  4. Haal het vlees uit de pan en hou warm (bv. met aluminiumfolie). Blus de pan met ½ van de kalfsfond en roer de aanbaksels voorzichtig los. Voeg de rest van de fond toe en laat iets inkoken.

  5. Giet de room erbij en laat voor ½ inkoken. Laat de gorgonzola erin smelten en kruid met peper en zout.

  6. Nappeer de steaks met de saus en een plukje peterselie. Serveer met de oesterzwammen en frietjes.