Tomaat in de oven gevuld met groenten en mozzarella

4Geen vlees/vis30minPrint
Ingrediënten
  • 5 grote tomaten
  • 2 bolletjes mozzarella
  • ½ courgette
  • ½ wortel
  • 20 zwarte ontpitte olijven
  • 2 lente-uitjes
  • 2 koffielepels kappertjes
  • 2 teentjes look
  • 2 eetlepels Spar gehakte peterselie
  • g olijfolie
  • g verse basilicum
Recept

1. Snij van 4 tomaten het hoedje af. Haal het vruchtvlees er voorzichtig uit. Hou apart.
2. Snij de andere tomaat in blokjes. Spoel de courgette en schil de wortel. Reinig de lente uitjes en pel de teentjes look. Snij de courgette en wortel in kleine blokjes. Snipper de lente uitjes en look fijn. Snij de mozzarella in plakjes en vervolgens gelijkmatige blokjes. Snij de olijven in kleine stukjes.
3. Doe alle fijngesneden groenten, evenals het vruchtvlees in een pan. Overgiet met wat olijfolie en verwarm. Voeg de look en kappertjes toe. Kruid met peper en zout. Voeg de fijngehakte peterselie toe. Meng alles en laat kort stoven.
4. Zet de uitgeholde tomaten in een vuurvaste schotel. Vul ze op met de warme groentemengeling. Verdeel de stukjes mozzarella over de tomaten.
5. Zet in een voorverwarmde oven van 175°C gedurende 15 minuten.
6. Serveer de tomaten in diepe borden. Werk af met een scheutje olijfolie en versier met wat verse basilicum.

< naar recepten