Witlof met ham en kaas in bladerdeeg

4Vlees60minPrint
Ingrediënten
  • 2 blaadjes bladerdeeg
  • 4 Spar witloofstronkjes
  • 4 sneetjes Oud Brugge kaas
  • 4 sneetjes grote sneden Spar beenham
  • Spar boter
  • citroen
Recept
  1. Reinig het witlof. Stoof het gaar in wat boter met water en citroensap. Haal het gestoofde witlof uit de pot en laat uitdruppen. Laat afkoelen.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C.
  3. Draai elk witlofstronkje in een sneetje kaas*.
  4. Draai vervolgens in een sneetje ham en omwikkel volledig met het bladerdeeg.
  5. Leg de witlofrollen op bakpapier op de rooster. Zo wordt het bladerdeeg krokant.
  6. Bak gedurende 20 min in de voorverwarmde oven.
  7. Serveer warm.

*Je kan ook een kaassaus maken, die laten afkoelen en gebruiken in plaats van sneetjes kaas.

< naar recepten