Witlof met ham en kaas in bladerdeeg
Ingrediënten
- 2 blaadjes bladerdeeg
- 4 Spar witloofstronkjes
- 4 sneetjes Oud Brugge kaas
- 4 sneetjes grote sneden Spar beenham
- Spar boter
- citroen
Recept
- Reinig het witlof. Stoof het gaar in wat boter met water en citroensap. Haal het gestoofde witlof uit de pot en laat uitdruppen. Laat afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Draai elk witlofstronkje in een sneetje kaas*.
- Draai vervolgens in een sneetje ham en omwikkel volledig met het bladerdeeg.
- Leg de witlofrollen op bakpapier op de rooster. Zo wordt het bladerdeeg krokant.
- Bak gedurende 20 min in de voorverwarmde oven.
- Serveer warm.
*Je kan ook een kaassaus maken, die laten afkoelen en gebruiken in plaats van sneetjes kaas.
Delen