Zeebaars met sauce vierge, patatjes en sugar snaps in de oven

4Vis120minPrint
Ingrediënten
  • 4 zeebaarsfilets
  • 1 kg Spar Laurette-aardappelen
  • 2 teentjes look
  • 200 g sugar snaps
  • 200 g kerstomaatjes
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 135 ml Boni Selection olijfolie
  • 2 tomaten
  • verse bladpeterselie
  • 1 sjalot
  • verse bieslook
  • ½ biocitroen
  • 20 g Boni Selection kappertjes
Recept
  1. Verwarm de oven voor op 220°C.
  2. Schil de aardappelen en snij in dobbelstenen.
  3. Leg ze in een ovenschotel en besprenkel met 2 el olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.
  4. Zet 10 min in de voorverwarmde oven.
  5. Pel de look en pers fijn.
  6. Snij de kerstomaten in 4 en roer de look, Italiaanse kruiden en 2 el olijfolie eronder.
  7. Verwijder de puntjes en eventueel draadjes van de sugar snaps en roer onder de tomaten. Kruid met zwarte peper en zout.
  8. Voeg na baktijd de kerstomaten en sugar snaps toe aan de ovenschotel met aardappelen en zet nog 14 min in de oven. Roer af en toe.
  9. Sauce vierge: ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in fijne brunoise.
  10. Pel de sjalot en snipper fijn. Spoel de sjalot even in een fijne zeef onder koud water om de smaak te verzachten. Laat goed uitlekken.
  11. Snipper de peterselie en bieslook fijn.
  12. Meng 100 ml olijfolie met de tomatenbrunoise, sjalot, peterselie, bieslook, kappertjes en de zeste en het sap van ½ citroen. Kruid de sauce vierge met zwarte peper en zout.
  13. Afwerking: warm de sauce vierge op een zacht vuur op. Laat niet koken.
  14. Verhit 4 el olijfolie in een antikleefpan. Bak de zeebaarsfilets 4 min op de velkant.
  15. Draai om en bak nog 2 min aan de andere kant. Kruid met zwarte peper en zout.
  16. Schik de aardappelen en groenten uit de oven op het bord. Leg de vis erop en lepel de sauce vierge erover.

< naar recepten