Zwaantjes in soezendeeg

4Zoet60minPrint
Ingrediënten
  • 200 g water
  • 100 g Spar boter
  • 100 g patisseriebloem
  • 4 Spar medium eieren
  • snuifje zout
  • 500 g Boni mascarpone
  • 150 g coulis van frambozen
  • bloemsuiker
  • frambozen
  • aardbeien
Recept
  1. Soezen: verwarm het water in een pot en laat de boter erin smelten op een middelhoog vuur.
  2. Voeg de bloem met het zout in 1 beweging toe en blijf roeren met een spatel. Het deeg zal loskomen van de pot en een bol vormen. Haal van het vuur.
  3. Voeg de eieren 1 na 1 toe.
  4. Roer goed door en voeg het volgende ei pas toe als het eerste volledig opgenomen is.
  5. Verwarm de oven voor op 220°C.
  6. Doe 3/4 van het beslag in een zak met een breed, gekarteld spuitmondje en spuit de lijfjes van de zwaantjes op een bakplaat bekleed met bakpapier.
  7. Spuit de zwanenhalsjes met het fijne, gladde spuitmondje op een andere bakplaat. Vorm daarbij een 2 met een iets langere voet, zo blijft het halsje mooi zitten.
  8. Bak de lijfjes in ± 20 min gaar en de zwanenhalsjes in 8 min. Laat afkoelen.
  9. Vulling: klop de mascarpone los met de coulis en doe in een zak met een breed, gekarteld spuitmondje.
  10. Knip de bovenkant van het lijfje en knip hiervan de vleugeltjes.
  11. Spuit de mascarpone in elke soes, steek de hals erin en zet de vleugels erop.
  12. Afwerking: bestuif met bloemsuiker en werk af met rode vruchten.
< naar recepten