Schubben in bladerdeeg

Komt vis niet vaak op het kindermenu? Deze leuke en lekkere bladerdeegvis brengt daar gegarandeerd verandering in! Gitte en Jesse geven het goede voorbeeld. Benieuwd naar het eindresultaat? De brede glimlach van Gitte en Jesse spreekt alvast boekdelen!

Bladerdeegvis

4 personen . 40 min

4 verpakkingen Spar bladerdeeg
2 Spar zalmfilets
200 g Spar jonge spinazieblaadjes
4 kl Boni Selection mascarpone
2 Spar eieren
extra: parisiennelepel

Rol het bladerdeeg uit en snij uit elke plak 2 vissen van gelijke grootte
National Media File: 
0
National Media File: 
0

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Laat de spinazie met 1 el water slinken in een pot op een middelhoog vuur.
3. Laat uitlekken en afkoelen en knijp het vocht eruit.
4. Snij de spinazie fijn en kruid met peper en zout.
5. Rol het bladerdeeg uit en snij uit elke plak 2 vissen van gelijke grootte.

Verdeel de spinazie over de buik van 4 vissen en leg er een stuk zalm en mascarpone op
National Media File: 
0
Klop de eieren los en strijk de rand van de gevulde vissen in met losgekloptei
National Media File: 
0
Leg de overige vissen er bovenop en druk de randen op elkaar met behulp van een vork
National Media File: 
0

6. Verdeel de spinazie over de buik van 4 vissen.
7. Leg er een stuk zalm op en een kl mascarpone. Kruid met peper en zout.
8. Klop de eieren los en strijk de rand van de gevulde vissen in met losgeklopt ei.
9. Leg de overige vissen er bovenop en druk de randen op elkaar met behulp van een vork.
10. Rol vier bolletjes van de resten deeg en kleef de ogen met ei op de vissen.

"Het lijkt een beetje op knutselen. Gelukkig kan je dit knutselwerkje nadien opeten."Gitte
Druk met behulp van een parisiennelepel schubben in de vissen
National Media File: 
0
Borstel de bladerdeegvissen in met losgeklopt ei
National Media File: 
0
Leg de balderdeegvissen op een ovenschotel en bak ze goudbruin in de oven
National Media File: 
0

11. Druk met behulp van een parisiennelepel schubben in de vissen.
12. Druk enkele schubben diep in zodat er kleine sneetjes ontstaan waarlangs het teveel aan vocht kan ontsnappen.
13. Borstel ze in met losgeklopt ei.
14. Bak goudbruin en gaar op 180°C in 20 minuten.

"De schubben maken vind ik het leukst. Het lijkt net echt!"Jesse
< naar de wereld van Spar