Hoeveel eten per persoon voorzien bij een BBQ?

De kolen smeulen, op de rooster ligt een feestmaal in wording en je bent omringd door fijne mensen. Een BBQ staat garant voor gezelligheid. Daar klinken we op! Alleen: hoeveel eten voorzie je nu per persoon? Benieuwd hoe je kan berekenen wat je nodig hebt? 

barbecue buffet mais tomaten sla bijgerechten
barbecue courgette kerstomaten
barbecue bbq satés
barbecue plank brood geroosterd

Hoeveel vlees per persoon voorzien op de BBQ?

  • Om je gasten te laten genieten van een gevarieerd aanbod kan je rekenen op 400 gram vlees per persoon. Die basis vul je dan aan met smakelijke bijgerechten.
  • Kijk ook naar de samenstelling van je gasten. Weet je vooraf dat er grote eters te gast zijn, voorzie dan iets meer vlees.

Hoeveel vis per persoon voorzien bij op BBQ?

  • Het is niet altijd even makkelijk om in te schatten hoeveel vis je zal nodig hebben. Wij raden aan om per volwassene minstens 1 stuk vis te voorzien (dit is afhankelijk naargelang jouw gasten grote of kleine eters zijn).
  • Je kan er ook voor kiezen om uitsluitend vis op de barbecue te leggen. In dat geval reken je op zo'n 300 à 400 gram per persoon. 

Hoeveel kip en gevogelte per persoon voorzien op de BBQ?

  • Wij raden aan om in totaal 400 à 500 gram eten per persoon te rekenen. Dit zijn een 3 à 5-tal stukken (vlees, gevogelte, vis of vegetarisch).
  • Om je barbecue-gasten te laten genieten van een gevarieerd aanbod voorzie je 100 gram gevogelte per persoon. 

Hoeveel bijgerechten per persoon voorzien bij de BBQ?

Bij een goede barbecue horen natuurlijk ook een stukje brood, vers gesneden groenten en heerlijke salades. Reken op zo'n 100 gram bijgerechten per persoon.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit