Welke stukken kip en ander gevogelte op de BBQ?

Kip, eend of kalkoen zijn verrassend lekker op de barbecue. Welke stukken gevogelte zijn het meest geschikt op de BBQ? Ontdek hier onze tips en weetjes over hoe je gevogelte op de rooster bereidt.

Kip op de barbecue

Het meest favoriete stukje gevogelte op de barbecue is een lekker stuk kip. We kennen natuurlijk allemaal de geliefkoosde kippenbrochettes, kippenboutjes, kippenkoteletjes, kippenchipolata’s of balletjes met kippengehakt. Mag het eens iets anders zijn? Verras je gasten dan met een beer can chicken.

Wat is een beer can chicken?

Een beer can chicken is een trend die is overgewaaid uit Amerika. Hier wordt een hele (braad)kip op een blikje bier, frisdrank of fruitsap geplaatst. Het blikje moet maar voor de helft gevuld zijn en parfumeert de kip met heerlijke aroma's. 

beer-can-chicken-barbecue.jpg

Kalkoen op de barbecue

Ook kalkoen valt in de smaak op een barbecue. Schotel je gasten eens een kalkoenbrochette of kalkoenhaasje voor. 

Eend op de barbecue

Ooit al eens een stukje eend op de barbecue gelegd? Probeer ons recept van gerookte eendenborst zeker eens uit.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit