Balletjes in Provençaalse tomatensaus

Balletjes in Provençaalse tomatensaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de paprika, verwijder de zaadlijsten. Snij in reepjes en vervolgens in kleine stukjes.

  2. Schil de courgette, verwijder de zaadjes en snij in kleine stukjes.

  3. Reinig de champignons en snij in schijfjes.

  4. Pel de ui en snipper fijn.

  5. Schil de wortels en snij in kleine blokjes.

  6. Smelt een klont boter in de kookpot en fruit de uisnippers. Voeg de andere groenten toe, behalve de champignons en laat garen. Voeg de champignons als laatste toe. Giet de passata erbij en laat op een zacht vuur verder garen. Kruid met Provençaalse kruiden, peper en zout.

  7. Rol ondertussen bolletjes van het gehakt.

  8. Smelt een klont boter in de pan en voeg de balletjes toe. Laat ze aan beide zijden kleuren en een beetje garen. Voeg ze toe aan de tomatensaus.

  9. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken. Spoel de aardappelen en zet op in koud water. Laat koken en giet ze af. Plet de aardappelen met een pureestamper. Voeg een klontje boter en een scheutje melk toe en meng tot een smeuïge puree. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  10. Verdeel een mooie hoop puree op het bord en maak in het midden een kuiltje. Giet hier de tomatensaus met balletjes in en maak een mooie dijk van de puree. Werk af met een takje peterselie.