Banoffee

Allergenen

Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Karamel: zet het blik gecondenseerde melk onder in water en kook gedurende minstens 2 u. Zorg dat het blik altijd mooi onder water blijft. Laat afkoelen en roer mooi los.

  2. Bodem: cutter de pinda’s en speculoos mooi fijn.

  3. Meng de malse boter onder de fijne pinda’s en speculoos.

  4. Schik in de vorm en laat opstijven in de koelkast.

  5. Afwerking: klop de room op met de vanille-essence en bloemsuiker tot slagroom.

  6. Snij de bananen in schijfjes.

  7. Leg een blok chocolade in de diepvries.

  8. Haal de springvorm uit de koelkast en verwijder de ring. Smeer de karamel uit op de bodem.

  9. Verdeel de opgeklopte room in toefjes over de karamel. Schik de bananenschijfjes ertussen.

  10. Trek met behulp van een groot mes chocoladeschilfers van de koude blok chocolade en werk de taart hiermee af.