Bladerdeegtaartje met witte asperges en waterkerscrème

Bladerdeegtaartje met witte asperges en waterkerscrème

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de waterkers, zure room en geitenkaas in de hakmolen. Hak tot een crème. Kruid met peper en zout.

  2. Leg de vellen bladerdeeg op elkaar.

  3. Snij een zo groot mogelijke rechthoek uit het bladerdeeg.

  4. Leg het bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.

  5. Maak een ondiepe, rechthoekige insnijding in het bladerdeeg op 2 cm van de rand.

  6. Verwarm de oven voor op 200°C.

  7. Schil de asperges met een dunschiller maar schil de kopjes niet. Snij de onderkant van de asperges bij.

  8. Strijk de waterkerscrème uit over het bladerdeeg binnen de insnijding.

  9. Schik de asperges bovenop de crème. Druk de asperges een beetje aan in de crème. Kruid met peper en zout en druppel een beetje olijfolie over de asperges.

  10. Klop de eidooier los met 1 el water en bestrijk de randen bladerdeeg met het dooiermengsel.

  11. Bak de taart in 30 à 40 min gaar in de voorverwarmde oven.

  12. Haal de taart uit de oven en werk af met bieslook en enkele waterkersblaadjes.