Boekweitpannenkoeken met spek en Luikse siroop

dcedb57e4df94304cbf0a25653ee3e1f3f47cd517760f24d26a4ac5c400a5459.jpg

Allergenen

Eieren, Gluten, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe de boekweitbloem, de patisseriebloem, de melk en het tafelbier in een grote mengkom. Voeg een snuifje zout toe en meng alles tot een egaal beslag.

  2. Breek de eieren en voeg ze toe aan het beslag. Zet de staafmixer in de kom en mix tot je een glad beslag zonder klontertjes bekomt.

  3. Zet een koekenpan op een matig vuur en smelt een klontje boter. Bak de gerookte spekblokjes erin tot ze goudbruin gekleurd zijn. Haal het spek uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier. Giet het vet weg.

  4. Zet de koekenpan opnieuw op het vuur en laat een klontje boter smelten. Giet een grote pollepel beslag in de pan zodat je er een dikke pannenkoek van kan bakken. Verdeel wat van het spek over het beslag.

  5. Bak de pannenkoek gedurende enkele minuten en keer de pannenkoek voorzichtig om.

  6. Laat de pannenkoek ook aan de andere zijde gedurende enkele minuten bakken.

  7. Laat de gebakken pannenkoek uit de pan glijden en rol hem op.

  8. Schik 2 pannenkoeken op een bord en werk af met streepjes Luikse siroop.

  9. Tip: je kan het beslag reeds een dag voordien maken, zodat het kan ‘rijpen’. Je boekweitpannenkoeken zullen nog meer smaak hebben en jij kan wat langer in je bed blijven liggen!

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit