Boontjes in melksaus met gepocheerde eitjes

Boontjes in melksaus met gepocheerde eitjes

Allergenen

Eieren en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kuis de boontjes en kook of stoom ze beetgaar.

  2. Schil de aardappelen. Kook of stoom ze gaar. Plet ze licht.

  3. Pel de uien en snij ze in stukjes.

  4. Laat de boter in een pan smelten en laat bruinen. Voeg de melk toe en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Giet de melksaus over de beetgare boontjes.

  5. Pocheer de eitjes in kokend water met een geutje azijn. Breek 1 ei in een kopje. Roer met een garde een draaikolk in het kokende water. Laat het ei erin glijden en verder garen tot het eiwit gestold is. Schep uit het water met een schuimspaan en laat uitlekken op keukenpapier. Herhaal dit tot alle eieren gepocheerd zijn.

  6. Zet een ring in het midden van een diep bord. Schep de geplette aardappelen in de ring. Bedek met de boontjes. Schik er 2 gepocheerde eieren over. Giet de melksaus rond de aardappelen. Werk af met de rauwe ajuin. Je kan ook alles op een bord schikken en met de melksaus overgieten.