Champignonsoep met mascarpone en soepstengels

Champignonsoep met mascarpone en soepstengels

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laat 400 g champignons ontdooien.

  2. Verhit wat boter in een kookpot. Bak de ui en look glazig.

  3. Roer 400 g diepgevroren champignons erdoor en blus met kippenbouillon.

  4. Laat 15 min rustig sudderen, zonder deksel.

  5. Haal de soep van het vuur en voeg de mascarpone toe. Kruid met zout en zwarte peper. Mix de soep fijn.

  6. Verwarm de oven voor op 180°C.

  7. Leg de soepstengels op een ovenplaat met bakpapier. Bestrooi met gemalen kaas.

  8. Zet 5 à 8 min in de oven. Trek de soepstengels na baktijd uit elkaar.

  9. Roerbak de ontdooide champignons in wat boter in een antikleefpan.

  10. Werk een tas hete soep af met gebakken champignons en wat bieslook.

  11. Serveer met een soepstengel.