Chili con pollo met limoen en koriander

Chili con pollo met limoen en koriander

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruid de kipkoteletten met peper, zout en kippenkruiden.

  2. Bak krokant in een diepe pan met wat hete olijfolie. Haal het vlees uit de pan en hou opzij.

  3. Pel de uien en look en snipper alles fijn.

  4. Stoof aan in dezelfde diepe pan van het vlees.

  5. Snij de 2 piccantina’s open en verwijder de zaadjes. Spoel ze kort.

  6. Voeg de piccantina’s en ketchup toe aan de uien en stoof kort mee.

  7. Voeg nu de kip terug toe.

  8. Giet de kippenbouillon en tomatenblokjes erbij en laat alles zachtjes stoven gedurende 45 min onder deksel.

  9. Was de paprika’s en snij in fijne brunoise.

  10. Haal de gare kipkoteletten uit de pan, laat even afkoelen en pluk het vlees van de beentjes.

  11. Voeg de verschillende bonen, de maïs en de paprika’s toe aan de pan. Laat nog ± 15 min stoven onder deksel.

  12. Voeg het kippenvlees terug toe en kruid met peper en zout.

  13. Serveer de chili met kip met taco’s, zure room, limoen en flink wat koriander.