Chocoladedessert met zoete aardappel

Chocoladedessert met zoete aardappel

Allergenen

Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de zoete aardappelen en snij ze in kleine stukjes. Kook de aardappelblokjes gaar in kokend water. Giet ze af en laat even uitlekken. Doe ze met de rest van de ingrediënten in de blender. Mix tot een egaal deeg.

  2. Proef en voeg naar smaak meer agavesiroop toe.

  3. Kook de sinaasappelzeste even op. Laat ze uitlekken en roer door het deeg.

  4. Bekleed een ovenschaal (ongeveer 20 op 24 cm) met bakpapier. Giet het deeg erin en strijk glad.

  5. Plaats ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C. Het gebak is klaar als je er een houten prikker insteekt en hij er droog uitkomt. Het midden mag wel een beetje plakkerig zijn.

  6. Haal de ovenschaal uit de oven en haal het gebak uit de schaal. Laat wat afkoelen.

  7. Snij in stukken of steek er met een ringvorm rondjes uit.