Creoolse mini vleesflapjes

142ef641d655c56a453a6ad04305765fbcb69ed3c0d980145a7a47e198751c31.jpg

Allergenen

Eieren. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel de sjalot en de look. Snipper fijn. Reinig de lente-uitjes en snipper ook fijn. Hak de platte peterselie.

  2. Verhit de zonnebloemolie in een pan met dikke bodem. Laat de sjalot- en looksnippers met de fijngehakte peterselie, het chilipoeder en de lente-uitjes zachtjes fruiten. Voeg het gehakt toe en schep goed om tot alles goed gemengd is. Kruid met peper en zout. Laat 4 tot 5 minuten bakken. Neem de pan van het vuur en laat het gehakt afkoelen.

  3. Rol het bladerdeeg uit. Steek met een uitsteekvormpje 16 rondjes met een diameter van ± 6 cm uit het deeg.

  4. Verwarm de oven voor op180°C.

  5. Schep op het midden van de 8 deegplakjes een eetlepel van de vulling. Bevochtig de rand van het deeg met water. Dek af met de resterende plakjes en druk de randen stevig aan met een vork.

  6. Klop het ei los. Bestrijk de bovenkant van de flapjes met het ei. Strooi er wat Provençaalse kruiden over.

  7. Bak de flapjes 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit