Feijoada (Braziliaans varkensstoofvlees)

df0cb391780dcc0c2d302e52252a36811fa4d77969aab9524643e32ce9d2e66e.jpg

Allergenen

Gluten en Pindanoten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het hespenspek in 4 stukken.

  2. Snij het vlees van de varkenskroon van het bot en snij in blokken van 2 x 4 cm.

  3. Pel de ui en look. Snij de ui in halve ringen en pers de look.

  4. Verwijder de steelaanzet en zaadjes van de chilipeper. Snij in dunne halve ringen.

  5. Snij de chorizo en rookworst in schijven van 2 cm.

  6. Warm de oven voor op 160°C.

  7. Verhit 3 el arachideolie in een pot met dikke bodem. Bak de ui glazig.

  8. Roer de chilipeper, laurier, paprikapoeder en look erdoor.

  9. Laat het vlees 2 min meebakken. Bestrooi met bloem.

  10. Voeg de bonen en rundsbouillonblokjes toe. Zet het geheel onder met water tot 5 cm boven de massa.

  11. Breng aan de kook en laat onder deksel 3 u in de voorverwarmde oven garen.

  12. Kruid, na gaartijd, met zwarte peper en zout.

  13. Bereid de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking. Serveer met het Braziliaans stoofvlees.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit