Ganache van bittere chocolade met gestoofde bessen en karamel van kriekbier

Ganache van bittere chocolade met gestoofde bessen en karamel van kriekbier

Allergenen

Gluten , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Karamel: doe 100 gr suiker in een kleine sauteuse. Bevochtig met 2 eetlepels water. Breng aan de kook. Laat verder koken tot je een amberkleurige suikerkaramel bekomt. Blus de karamel door het kriekbier er voorzichtig aan toe te voegen. Let op dat de karamel niet spat, want dit kan brandwonden veroorzaken.

  2. Laat de karamel met het toegevoegde bier gedurende 15 minuten op een zacht vuur oplossen. Laat de donkerkleurige karamel daarna afkoelen tot op kamertemperatuur. Hou apart.

  3. Ganache: breek de chocolade in kleine stukjes. Laat in de microgolfoven op 350 Watt smelten. Breng de room aan de kook en voeg de gesmolten chocolade toe met behulp van een spatel. Roer de malse boter erdoor. Laat de ganache afkoelen tot op kamertemperatuur. Hij zal lichtjes stollen(zoals chocoladepasta).

  4. Stoof het rode fruit aan met 4 eetlepels suiker tot de suiker lichtjes stroperig wordt.

  5. Dresseer de gestoofde vruchten op het bord. Schep met een eetlepel een mooie quenelle van de ganache en schik op het bord. Nappeer de bierkaramel op het bord