Gefrituurde sushirol met wasabimayonaise en opgelegde gember

Gefrituurde sushirol met wasabimayonaise en opgelegde gember

Allergenen

Vis. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de sushirijst grondig.

  2. Gaar de rijst 10 min in water met zout, op een zacht vuur.

  3. Giet het overtollige water af en stort de rijst uit op een plateau, zodat het kan afkoelen. Zet niet in de koelkast.

  4. Snij de komkommer in lange repen. Doe hetzelfde met de zalm.

  5. Pel de avocado en snij in repen.

  6. Schik de rijst op 2⁄3 van een norivel.

  7. Schik de zalm, avocado en komkommer op de rijst en rol het norivel strak op.

  8. Meng de bloem, de maïzena en het water tot een pasta. Kruid met wat peper en zout.

  9. Draai de sushirol eerst door de verkregen pasta en daarna direct door de panko.

  10. Frituur in de hete frituurolie op 180°C. Snij de sushirol in stukjes.

  11. Wasabimayonaise

    Doe het eiwit, de wasabipasta, de balsamicoazijn en de maïsolie in een hoge beker en laat 5 min staan.

  12. Steek de staafmixer in de beker en mix, pulserend, tot een mooie en stevige mayonaise. Kruid met peper en zout.

  13. Snij het loof van de radijsjes, maar laat er een beetje groen aan. Snij de radijsjes in 2.

  14. Serveer de krokante sushi met de wasabimayonaise, stukjes radijs en opgelegde gemberschijfjes. Werk af met wat korianderblaadjes.