Gekonfijte sjalot met rundtournedos en frietjes

95b96396d5d362822731e047ca807694719646bdc1e9a239ed5858582c449e25.jpg

Allergenen

Lactose, Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Doe alle ingrediënten voor de marinade in een kookpot en breng aan de kook. Pel de sjalotten en leg ze in de marinade. Laat 20 minuten pruttelen op een matig vuur. Laat alles in de kookpot afkoelen gedurende een volledige nacht (kan de dag op voorhand gebeuren).

  2. Verwijder 2 rijen bladeren van de kropsla zodat overblijft. Was de kropsla in z’n geheel en laat goed uitlekken. Snij de sla vervolgens in 4 gelijke delen doormidden. Zet in de koelkast tot gebruik.

  3. Bak de rundtournedos in wat hete boter in de pan. Kruid met peper en zout. Bak de frietjes in het frietvet.

  4. Haal de sjalotten uit de marinade en snij in Zet 3 halve sjalotjes op het bord met een beetje van de marinade. Serveer de sla, het vlees en de gebakken frietjes erbij.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit