Gelakte zalm met spinazieslaatje, granaatappel en feta

Gelakte zalm met spinazieslaatje, granaatappel en feta

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Laksaus: laat de worcestersaus met de takjes tijm, sojasaus, rijstazijn, honing en water inkoken tot een stroperige saus. Roer de mosterd erdoor en laat afkoelen.

  2. Dressing: pers 1 granaatappel uit tot sap. Meng 35 ml granaatappelsap met de Griekse yoghurt, balsamicoazijn en Griekse olijfolie tot een dressing. Kruid met zwarte peper en zout.

  3. Haal de pitjes uit de tweede granaatappel.

  4. Schil de rode biet en rasp grof. Snij de radijzen in dunne plakjes.

  5. Meng de babyspinazie, rucola, geraspte rode biet en radijsjes onder elkaar.

  6. Lepel er wat dressing over en verkruimel de feta erover.

  7. Werk af met granaatappelpitjes.

  8. Bak de zalmhaasjes op het vel op een barbecue van 160 à 180°C. Smeer de zalm langs de bovenzijde in met de lak.

  9. Sluit de barbecue en laat 2 min bakken.

  10. Smeer de zalm nogmaals in met de lak en laat nog 5 min verder bakken.

  11. Smeer nog een keer in met lak en laat nog 5 min verder bakken.

  12. Smeer vlak voor het serveren nog een laatste keer in.

  13. Serveer met het spinazieslaatje.