Gemarineerde limoenkip met kokosrijst

f20b04cb8472444789ab51b050c82aacb4918264f94a4d3489c64a1c2c15b6ed.jpg

Allergenen

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Pel 1 ui en de look en hak beide grof. Doe ze samen met de rest van de marinade-ingrediënten in de blender en pureer.

  2. Trek het vel van de kip los en snij de kippenbouten middendoor. Leg ze in een schaal en bestrijk ze met de marinade. Dek de schaal af en plaats een nacht in de koelkast.

  3. Kokosrijst: verwarm een scheut olie in een pan. Fruit de uisnippers hierin. Voeg de rijst en suiker toe. Kruid met zout en roerbak de korrels glazig. Overgiet met 2 dl water en 2 dl kokosmelk. Breng aan de kook. Dek de pan af en laat de rijst op een zacht vuurtje verder garen.

  4. Snij de paprika’s middendoor. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snij de paprika’s dan nogmaals in twee.

  5. Rijg de kippendelen met de grote stukken paprika afwisselend aan metalen spiesen. Kruid met peper en zout. Bak ze gaar op de barbecue; draai regelmatig om. Prik in de kip. Wanneer het vocht dat eruit loopt helder is, is de kip gaar.

  6. Meng 2 eetlepels honing met een dotje wasabipasta en roer los. Bestrijk de spiesen met dit mengsel, als de kip gaar is.

  7. Leg nog even terug op de grill aan beide zijden.

  8. Werk de kokosrijst af met verse korianderblaadjes. Serveer samen met de limoenkip.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit