Geroosterde bloemkool met preikaassaus en tongrolletjes

Allergenen

Vis, Gluten, Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de bloemkool in kleine roosjes en leg in een vuurvaste schotel. Kruid met peper en zout en besprenkel met olijfolie.

  2. Bak gaar in de oven op 180°C in 30 à 40 min.

  3. Snij de prei fijn, spoel grondig en stoof aan in wat olijfolie.

  4. Voeg 2 el boter en 2 el bloem bij de gestoofde prei en bak kort mee. Voeg de melk en kaas toe en breng aan de kook. Laat indikken tot een mooie kaassaus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Haal de gebakken bloemkool uit de oven.

  6. Rol de tongfilets op en verdeel over de bloemkool. Kruid met peper en zout.

  7. Giet de preikaassaus over de bloemkool en tongrolletjes.

  8. Verdeel de panko over de ovenschotel en besprenkel met olijfolie.

  9. Laat gratineren in de oven op 190°C in 20 min.

  10. Serveer met gekookte aardappelen.

  11. Tip: ook lekker met zalm of kabeljauw. En de prei kan je eens vervangen door witlof.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit