Geroosterde pastinaaksoep

Geroosterde pastinaaksoep

Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Schil de pastinaak en snij in stukken. Pel de ui en hak grof. Doe de pastinaak met de ui, grof gesneden look, tijm, honing en kerriepoeder in een ovenschaal. Kruid met versgemalen zwarte peper en zeezout. Schep alles door elkaar en besprenkel met olijfolie. Rooster gedurende 30 minuten in de voorverwarmde oven tot de pastinaak zacht is.

  3. Breng ¾ van de bouillon aan de kook en voeg de inhoud van de ovenschaal toe. Laat zachtjes koken. Doe de rest van de bouillon in de ovenschaal en schraap het aanbaksel los; voeg bij de soep.

  4. Verwarm voor de chips frituurolie tot 190°C. Gebruik een dunschiller om de pastinaak in lange flinterdunne plakjes te snijden. Dep ze droog met keukenpapier. Frituur ze goudbruin en krokant in hete olie. Laat uitlekken op keukenpapier.

  5. Bewerk de soep met de staafmixer. Kruid met zwarte peper en zeezout en roer de room erdoor. Werk af met gehakte peterselie en serveer samen met de chips.