Gestoomd witloof met kabeljauw op oosterse wijze

Gestoomd witloof met kabeljauw op oosterse wijze

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de aardappelen tot kasteelaardappelen (ook ‘pommes châteaux’ of ‘tonnetjes’) en kook ze gaar in gezouten water. Giet af en laat drogen. Hou warm.

  2. Stoom het witloof in het stoomzakje gaar in 3 minuten in de microgolfoven. Haal het zakje uit de microgolfoven en laat nog 1 minuut rusten. Haal het witloof uit het zakje en kleur aan in wat boter. Kruid met peper, zout en een snuifje suiker. Hou warm.

  3. Meng alle ingrediënten voor de oosterse saus en warm kort op.

  4. Stoom de kabeljauw gaar in een stoomoven of stoommandje.

  5. Dresseer het witloof op het bord met de vis en de kasteelaardappel. Nappeer de lauwe saus er rond en versier met een takje bieslook en kervel.