Gestoomde kabeljauw met spinaziezalf, gepocheerd ei en witte wijnsaus

Gestoomde kabeljauw met spinaziezalf, gepocheerd ei en witte wijnsaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de spinazie en laat uitlekken. Stoof de spinazie aan in 50 gr boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Mix fijn in de blender. Passeer door een fijne zeef. Hou warm.

  2. Laat de witte wijn met de room en het citroensap tot de helft inkoken. Monteer met klontjes koude boter.

  3. Stoom de stukken kabeljauw gaar in een stoommandje. Kruid met peper en zout.

  4. Breek de eieren 1 voor 1 in een kopje. Giet ei per ei voorzichtig in zacht kokend water, waar je wat azijn aan toevoegt. Laat het ei stollen. Haal met een schuimspaan uit het water en dep droog op een keukenhanddoek. Herhaal dit tot alle eieren gepocheerd zijn.

  5. Dresseer de spinaziezalf op het bord. Leg de gestoomde kabeljauw erbij en schik het gepocheerd ei erboven. Nappeer met de witte wijnsaus.