Griekse kruidenpannenbroodjes met tzatziki en granaatappel

Allergenen

zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snipper de bieslook, ½ bosje platte peterselie en ½ bosje oregano fijn. Meng met de bloem, ouzo, ½ kl zout, 2 el Griekse olijfolie en 100 ml water tot een egaal brooddeeg. Kneed tot een bol en laat ingepakt met plasticfolie 20 min rusten op kamertemperatuur.

  2. Rol uit tot een dikte van 0,5 cm. Steek er cirkels uit. Kneed de rest van het deeg telkens opnieuw en rol weer uit om al het deeg op te werken.

  3. Verhit wat olijfolie in een antikleefpan. Bak de deegschijfjes op een matig tot zacht vuur tot ze bruine vlekken krijgen. Draai om en laat ook bruinen aan de andere zijde. Haal uit de pan en bestrooi met fleur de sel.

  4. Serveer lauwwarm afgewerkt met granaatappelpitten, tzatziki en de overige kruiden.