Allergenen

Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Deeg: meng de droge ingrediënten (bloem, droge gist, zout en cayennepeper).

  2. Voeg het water, de olijfolie en de honing toe. Kneed tot een mooi glad deeg. Kneed niet te lang. Vorm een mooie bol en verpak in plasticfolie. Laat 1 nachtje rusten in de koelkast.

  3. Verdeel in 4 gelijke bolletjes en rol uit.

  4. Topping: meng de tapenade onder de ricotta.

  5. Snij de courgettes in fijne slierten, bestrooi met zout en laat 10 min trekken. Spoel daarna goed af en dep droog.

  6. Pel de ui en snij in ringen.

  7. Maak verschillende soorten pizza’s.

  8. Smeer de helft in met de ricotta en beleg met de courgette, rode ui en zwarte olijven. Werk af met pecorino of Parmezaanse kaas.

  9. Smeer de andere helft in met de tomatensaus en beleg met de rest van de ingrediënten. Verdeel er ook wat ricotta over.

  10. Verwarm de oven op de hoogste stand (250°C).

  11. Bak de pizza’s gedurende ± 8 min en serveer onmiddellijk.