Groenteconfituur van pompoen met appel en gember

Groenteconfituur van pompoen met appel en gember

Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de pompoen en de appel en snij ze in kleine blokjes. Bestrooi ze met zout en laat een uurtje uitlekken. Dep droog met wat keukenpapier.

  2. Pel de ui en snij in fijne halve ringen of in blokjes.

  3. Snij de chilipeper overlangs, ontdoe van de zaadjes en snij in fijne reepjes.

  4. Schil de gember en rasp hem. Pel het teentje look en snipper fijn.

  5. Breng de azijn met de suiker aan de kook. Voeg de pompoen- en appelblokjes toe, roer even en doe er dan de ui, chilipeper, look en gember bij.

  6. Laat 45 minuten doorkoken.

  7. Pluk de tijmblaadjes en snipper fijn. Voeg de fijngesnipperde tijm toe aan de groenteconfituur. Doe de groenteconfituur in een bokaal en zet in de koelkast.

  8. Lekker bij gebakken krielpatatjes en chipolata.