Hertenboutgebraad met bospaddenstoelen

c9bc25610fd1b9a93c8d07515420f3ca841b6e5c4fecdf796cca6f2d9f818b47.jpg

Allergenen

Lactose, Melk en zwaveldioxide en sulfieten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.

  2. Wikkel het ontbijtspek rond het vlees. Pel de sjalotjes en snipper fijn.

  3. Smelt een klont boter in een braadpan en bak het vlees rondom aan. Leg het vlees in een braadslede en kruid met peper en zout. Plaats 30 minuten in de voorverwarmde oven en bak verder.

  4. Bak in dezelfde pan de spekblokjes en sjalotsnippers voor de saus. Blus met wijn en port en roer het aanbaksel los. Laat gedeeltelijk uitdampen. Voeg de wildfond toe en laat de saus tot de helft inkoken.

  5. Borstel de paddenstoelen schoon en snij grote exemplaren in stukken of plakjes. Smelt 50 gr boter in een pan en bak de paddenstoelen erin. Kruid met peper en zout en laat zachtjes garen.

  6. Zeef de saus en roer de room erdoor. Laat de saus tot de gewenste dikte inkoken en breng op smaak met peper en zout. Snij het gebraad in plakken. Schik de paddenstoelen er rond en werk af met gehakte peterselie. Serveer samen met de roomsaus.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit