Kippenburgertjes met quinoasalade

Kippenburgertjes met quinoasalade

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij het vlees in stukjes en hak fijn.

  2. Pel en snipper de sjalot fijn. Snij de koriander fijn.

  3. Meng het vlees met de sjalot, komijn en ¾ van de koriander. Kruid met peper en zout.

  4. Vorm met vochtige handen golfballen van de mengeling en druk die plat. Laat rusten in de koelkast.

  5. Spoel de quinoa grondig en kook gaar in de groentebouillon. Laat afkoelen.

  6. Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in stukjes.

  7. Snij de komkommer in de lengte middendoor en verwijder de zaadjes met een koffielepel, snij in stukjes.

  8. Snipper de lente-uitjes en bladpeterselie fijn.

  9. Meng de groenten door de quinoa samen met de verse kruiden, 2 el olijfolie en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  10. Bak de burgertjes goudbruin en gaar in de rest van de olijfolie. Knijp er citroensap over en serveer met de quinoasalade en Griekse yoghurt.