Kipsaté ‘sweet chili’ met oosterse noedelsalade

8c69aef9d739186321c359196031f99ff9891bbd84122ca97013b93d08ac9d06.jpg

Allergenen

sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Week de satéstokken in water.

  2. Snij de stukken kip van het bot. Maak van elke karbonade 2 langwerpige stukken.

  3. Pel de look en duw door de lookpers. Snij de chilipeper in stukjes.

  4. Marinade: roer de ketjap manis, sriracha, vissaus, chilipeper en look onder elkaar. Breng 20 ml water met 20 g suiker aan de kook en roer door de andere ingrediënten. Giet over de kip en laat 1 nacht marineren.

  5. Zeef de kip en laat de marinade inkoken tot een sausje.

  6. Prik het kippenvlees in de lengte op de satéstokken.

  7. Kook de rijstnoedels gaar zoals aangegeven op de verpakking. Spoel na kooktijd onder koud water.

  8. Was de komkommer, verwijder de uiteinden en snij in linten tot aan de zaadlijsten.

  9. Schil de wortel, verwijder de uiteinden en snij op in linten.

  10. Meng de rijstnoedels met de komkommer- en wortellinten. Breng het geheel op smaak met sesamolie, vissaus, sojasaus, rijstazijn en 3 kl kristalsuiker.

  11. Snij de pruimen overlangs door, verwijder de pit en snij in 8 delen.

  12. Verwijder het groen van de lente-uitjes. Was en snij het wit in fijne, schuine plakjes.

  13. Werk de salade af met fijngesnipperde koriander, stukjes pruim en lente-ui.

  14. Gril de kipsaté 15 min op een matig hete barbecue.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit