Knolseldersoep met verschillende garnituren

Knolseldersoep met verschillende garnituren

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Schil de knolselder en aardappel en snij alles in blokjes. Pel de ui en snipper fijn. Snij de selderstengels in kleine stukjes.

  2. Verhit de olijfolie in een kookpot. Fruit de ui en bak de knolselder enkele minuten mee, zonder te laten kleuren. Voeg de aardappel en selder ook toe en laat meestoven. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook.

  3. Kook de soep gedurende 15 minuten zachtjes gaar.

  4. Pureer de soep met de mixer. Meng de room eronder. Kruid met peper en zout.

  5. Peterselie-olie: blancheer het bosje peterselie. Laat uitlekken en knijp al het water eruit. Verwarm de olijfolie. Snij de peterselie in stukken en doe in de blender. Giet de warme olijfolie erbij en mix tot een fijne olie. Kruid met peper en zout. Giet door een fijne zeef.

  6. Snij de gerookte eendenborst in fijne reepjes.

  7. Snij de gerookte ham in kleine blokjes. Hak de noten fijn en meng onder de gerookte ham.

  8. Verdeel de soepen over kommetjes. Werk sommige af met wat gerookte eendenborst, andere met de crumble van noten met gerookte ham en een toefje zure room. Werk de laatste af met een oester en peterselie-olie.