Konijn met peren in gorgonzolasaus

Konijn met peren in gorgonzolasaus

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Kruid de konijnenstukken met peper en zout.

  2. Smelt de boter in een stoofpot en voeg de olijfolie toe. Bak de stukken konijn aan alle zijden goudbruin.

  3. Pel de look en snij in plakjes. Voeg samen met de salie toe aan het konijn. Blus met de Banyuls en kippenbouillon.

  4. Laat het geheel 1 uur zachtjes sudderen. Draai de stukjes konijn af en toe om.

  5. Schil de peren en snij in partjes. Haal de stukken konijn uit de pan en hou deze warm.

  6. Breng het overgebleven kookvocht weer aan de kook. Giet de room erbij en laat wat inkoken.

  7. Meng de fijngeprakte gorgonzola door de saus. Kruid met versgemalen peper en zout. Voeg de partjes peer en stukjes konijn toe en verwarm nog even in de saus.

  8. Dien op met gekookte aardappelen.