Kotelet met jagerssaus, kroketjes en witlof

Kotelet met jagerssaus, kroketjes en witlof

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Reinig de champignons en snipper ze fijn.

  2. Pel de sjalotten en snipper fijn.

  3. Laat de runderbouillon inkoken tot er 2 dl overblijft.

  4. Stoof de sjalotten en champignons aan in 50 g boter. Laat de sjalotten glazig worden. Blus met witte wijn en laat voor de helft inkoken.

  5. Voeg de tomatenpassata en bouillon toe en laat 5 minuten doorkoken.

  6. Zet het vuur af, voeg 100 g klontjes koude boter toe en monteer de saus hiermee.

  7. Kruid met peper en zout. Hak de dragon en kervel fijn. Voeg 2 eetlepels fijngehakte kervel en dragon toe aan de saus. Hou de saus apart.

  8. Bak de koteletten bruin en gaar in 100 g hete boter, kruid met peper en zout.

  9. Frituur de kroketjes goudbruin op 180°C.

  10. Serveer kotelet met de kroketjes en giet de jagerssaus erover.

  11. Reinig het witlof en snipper fijn. Werk het gerecht af met het fijngesnipperde witlof.