Kroonbrood met laurier

Kroonbrood met laurier

Allergenen

Eieren , Lactose en Melk. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Breng het water met enkele laurierblaadjes aan de kook. Laat de blaadjes even trekken. Draai het vuur uit en laat het water afkoelen tot 30°C. Zeef de blaadjes eruit.

  2. Verwarm de melk en los de honing erin op. Laat de melk afkoelen tot 30°C.

  3. Meng de bloem met de gist en het zout op je werkblad. Maak een kuiltje in het midden en voeg de melk, de olie en het water er beetje bij beetje aan toe. Kneed in 10 minuten tot een soepel deeg, op een met bloem bestoven werkblad.

  4. Leg het deeg in een kom en dek af met een schone doek. Laat rijzen tot het volume verdubbeld is (± 1 uur).

  5. Sla de lucht uit het deeg en kneed nogmaals kort. Rol een 40 cm lange worst en draai deze enkele keren om zijn eigen as. Druk de uiteinden tegen elkaar en leg de ring op een bakmatje. Maak met een scherp mes inkervingen in het deeg en stop de blaadjes laurier er half in. Dek af en laat nog 30 minuten rijzen.

  6. Klop het ei los met een koffielepel water en bestrijk het deeg ermee.

  7. Bak in 30 minuten goudbruin en gaar op 210°C.