Lahmacun met aubergine en cacik

Lahmacun met aubergine en cacik

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Cacik

    Was de komkommer en rasp fijn. Was de peterselie en munt en hak fijn. Meng onder de yoghurt. Kruid met peper, zout en komijn. Rasp ½ teen look door de yoghurt.

  2. Pizzadeeg

    Los de gist op in de karnemelk. Meng de bloem, het zout en de suiker door elkaar en voeg de gistmelk toe. Laat ± 5 min kneden op de laagste stand van de keukenrobot of kneed manueel. Voeg de zonnebloemolie toe en laat nog ± 5 min kneden, 1 stand sneller.

  3. Laat het deeg minstens 1 u rusten of idealiter 1 nachtje in de koelkast.

  4. ’s Anderendaags

    Rol het deeg zo fijn mogelijk uit tot een ovale vorm.

  5. Pel de ui en look en versnipper beide zo fijn mogelijk. Hak een chilipeper met zaadjes fijn.

  6. Bak het lamsgehakt bruin, voeg de ui, look en chilipeper toe en laat meebakken tot het meeste vocht is verdwenen. Giet de worcestersaus en ketchup erbij en blus met ½ blik gepelde tomaten. Laat inkoken en kruid met peper, zout en ras el hanout.

  7. Besmeer de ovale bodems met de saus.

  8. Verwarm de oven voor op 200°C.

  9. Snij de aubergine in fijne plakjes en kruid met zout. Laat ± 10 min liggen. Dep de aubergineplakjes droog en gril met wat olie. Schik op de pizza.

  10. Bak de pizza’s 15 min in de voorverwarmde oven.

  11. Werk de pizza af met dotjes cacik en wat peterselie.