Lamkroon met Marokkaanse kruiden

Lamkroon met Marokkaanse kruiden

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rooster de amandelschilfers in een droge koekenpan.

  2. Warm de oven voor op 200°C.

  3. Schil de wortelen en pastinaak en snij ze in stukken. Schik ze in een braadslee. Kruid met zeezout en besprenkel met olijfolie. Plaats in de oven tot de groenten gaar zijn en licht beginnen te kleuren aan de randen.

  4. Meng 2 eetlepels olijfolie met de harissa, komijn, kurkuma, paprika en koriander. Roer de helft van de peterselie en het citroensap erdoor. Breng op smaak met zout.

  5. Kruid het vlees met peper en zout en bestrijk met het mengsel. Plaats in een braadslee en rooster in de oven, voor rosé gedurende 15 à 20 minuten.

  6. Doe intussen de couscous in een kom en overgiet met de kokende bouillon. Dek de kom af en laat 5 minuten rusten. Roer de couscous los met een vork en laat afkoelen. Schep vervolgens de ui, de rest van de peterselie, de munt, 2 eetlepels olijfolie, het mandarijntjessap en de kruiden erdoor.

  7. Serveer het vlees met de geroosterde wortelen, pastinaak en couscous en werk af met amandelschilfers.