Lasagne met groenten en kippenwit

Lasagne met groenten en kippenwit

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Pel de ui en snij in fijne ringen. Snij de broccoli in kleine roosjes.

  3. Verwijder de pitjes van de tomaten en snij het vruchtvlees in blokjes.

  4. Meng de bloem door de melk.

  5. Smelt de boter in een steelpan en voeg de melk toe. Laat inkoken tot een gladde bechamelsaus. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  6. Blancheer de broccoliroosjes en uiringen 2 min in kokend licht gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.

  7. Bestrijk een ovenschaal met olijfolie.

  8. Snij de kip in dunne plakjes bak ze aan beide zijden kort aan in de rest van de olijfolie, kruid met peper en zout en dep droog met keukenpapier.

  9. Bedek de bodem van de ovenschaal met lasagnevellen, giet er een laagje bechamelsaus over en verdeel de groenten erover.

  10. Bedek met lasagnevellen en schik daarop de kip, overgiet met bechamelsaus en dek af met lasagneblaadjes.

  11. Overgiet met de rest van de saus en bestrooi met mozzarella.

  12. Bak in 35 min goudbruin en gaar.

  13. Werk af met plukjes dille.