Little gemsla met gekookte ham in de oven

Little gemsla met gekookte ham in de oven

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Smelt 2 el boter in een pan en voeg de bloem en het laurierblad toe. Bak de bloem kort aan. Giet de melk beetje bij beetje bij de bloem en laat de saus al roerend indikken. Haal het laurierblad uit de saus en smelt 100 g kaas in de saus. Kruid met peper, zout en een mespunt cayennepeper.

  2. Maak de little gemsla proper, maar laat de sla in zijn geheel. Snij het kontje eraf.

  3. Wikkel rond elk stronkje sla een sneetje gekookte ham.

  4. Leg de slarolletjes in een vuurvaste schotel en overgiet met de kaassaus.

  5. Verdeel de rest van de kaas over de saus.

  6. Leg hier en daar een stukje boter op de kaas en werk af met panko.

  7. Gratineer 15 à 20 min in de oven op 190°C.