Maaltijdsalade met een Midden-Oosten toets

09825ccd8037c82c4d95d19782e269529080c139781ae5666f6b121bac653576.jpg

Allergenen

Lactose, Melk en noten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Was de groenten. Snij de ongeschilde courgette, aubergine en wortelen in grove stukken en leg ze in een grote ovenschaal.

  2. Snij de kipfilet in grove blokjes en voeg bij de groenten.

  3. Kruid alles met kaneel, komijn, peper en zout. Besprenkel royaal met olijfolie.

  4. Bak in de oven op 190°C, ± 30 à 40 min tot alles gaar is. Haal uit de oven en laat afkoelen.

  5. Snij het brood in grove stukken en leg in een ovenschaal. Besprenkel royaal met olijfolie en bak krokant in de oven op 190°C.

  6. Dressing: meng het sap van de sinaasappel met de honing, 4 el olijfolie, oranjebloesemwater, rode wijnazijn en kruid met peper en zout.

  7. Meng de dressing en de kikkererwten onder de groenten.

  8. Hak de pistachenoten wat fijn. Snij de gedroogde abrikozen in stukjes.

  9. Werk de salade af met de croutons, zaden, pitten, pistachenoten, gedroogde abrikozen, granaatappelpitten en hier en daar een lepel yoghurt.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit