Maïsblini met edamamecrème

5d34e7632c9b92001d922a31089a0faa87150fce228980ec8535588fbb9f46c1.jpg

Allergenen

Eieren, Gluten, Lactose, Melk, sesamzaad en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Rooster de sesamzaadjes al roerend goudbruin op een matig vuur zonder vetstof.

  2. Spoel de edamameboontjes onder koud water en laat uitlekken.

  3. Snipper de koriander fijn.

  4. Mix de boontjes met de wasabi, het komijnpoeder, de room en ½ van de koriander. Kruid naar smaak met zout en citroensap. Bewaar in een spuitzak in de koelkast.

  5. Snipper het wit van de lente-ui fijn.

  6. Verwijder steel en zaadjes van de chilipeper en snipper fijn.

  7. Schil de gember en rasp fijn.

  8. Meng het ei met de bloem, de lente-ui, de chilipeper, de gember, de overige koriander en de maïs.

  9. Roer goed om en breng op smaak met vissaus.

  10. Verhit zonnebloemolie in een antikleefpan.

  11. Bak een el van het beslag op een matig vuur goudbruin. Doe verder tot het beslag op is.

  12. Draai de blini’s voorzichtig om met een spatel en laat ook de andere kant goudbruin bakken.

  13. Laat de blini’s afkoelen en spuit er een dot edamamecrème op.

  14. Werk af met sesamzaadjes en een korianderblaadje.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit