Allergenen

Gluten , noten en sojabonen. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. Mix de havermoutvlokken fijn.

  3. Bekleed een springvorm met bakpapier en bestrijk de rand met kokosolie.

  4. Bodem: kneed de bodemingrediënten (100 g Spar amandelpoeder, 100 g havermout (glutenvrij), 3 el Boni Selection vloeibare honing, 3 el kokosolie en 1 kl bakpoeder (glutenvrij)) tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel een scheutje water toe. Bekleed de springvorm met het deeg.

  5. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem en bak 15 min in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  6. Vulling: roer 4 el honing door de yoghurt.

  7. Meng het citroensap met de kokosmelk en roer 2 g agar agar erdoor. Breng aan de kook. Laat 2 min doorkoken en roer de yoghurt erdoor.

  8. Giet ½ van het mengsel in de springvorm en laat opstijven in de koelkast.

  9. Pureer de mango en schep 100 g door het overgebleven yoghurtmengsel.

  10. Giet, als de eerste laag stijf genoeg is, de mangoyoghurt er als een tweede laag over. Plaats koel, tot ook deze laag is opgesteven.

  11. Topping: roer voor de toplaag 1 g agar agar door het citroensap. Breng aan de kook en laat 2 min koken.

  12. Meng de rest van de gepureerde mango en honing erdoor.

  13. Schenk over de taart en bestrooi met geraspte kokos. Zet 2 u koel alvorens te serveren.