Marokkaanse kebabs met couscoussalade

37cfb6a2b049df4d6ee643f10d997706efe09a9cc4ec18d6fd10988a3c23f84b.jpg

Allergenen

Gluten. Kan andere allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Marinade: Spoel de kruiden en dep ze droog. Pluk de blaadjes en hak ze fijn. Meng ze in een diepe schaal met een straaltje olijfolie, de specerijen en het citroensap.

  2. Snij het vlees in gelijke blokjes, voeg toe aan de marinade en meng goed. Dek de schaal af en zet minstens 2 uur in de koelkast.

  3. Pel de ui en snij in partjes. Spoel de paprika's (½ gele, ½ rode en ½ groene), snij doormidden en verwijder de zaadlijsten. Snij ze vervolgens ook in gelijke stukjes.

  4. Prik afwisselend stukjes vlees en partjes ui en paprika op de brochettestokjes. Bestrijk de brochettes met behulp van een borsteltje met de rest van de marinade. Zet in de koelkast tot

  5. je ze gaat bakken.

  6. Couscoussalade: doe de couscous in een kom. Giet de kokende groentebouillon erop. Dek af en laat 10 minuten staan.

  7. Hak de koriander, de munt en bladpeterselie grof. Reinig de lente-uitjes en snij fijn. Snij de twee rode paprika's in 2, schil ze en verwijder de zaadlijsten. Snij in brunoise.

  8. Roer de couscous met een vork los en meng de kruiden, lente-uitjes en paprikastukjes eronder. Voeg het citroensap en zeste toe met enkele druppels honing. Werk af met een beetje olijfolie.

  9. Leg de brochettes op een hete teppanyakiplaat en bak ze aan elke zijde bruin en gaar. Draai ze regelmatig om. Kruid ze nog een beetje na met wat peper en fleur de sel.

  10. Rucolasalade: spoel de rucola, zwier droog en schep in een kom. Voeg de zongedroogde tomaatjes en gegrilde pijnboompitten toe. Besprenkel de salade met de marinade van de zongedroogde tomaten. Kruid met peper en zout. Schep de salade goed om voor het serveren.

Altijd in jouw buurt
Liefde voor het vak
Lekker vers
Van de beste kwaliteit