Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Snij de harde onderkant van de kool, hol ze een beetje uit en leg in een ruime pan. Overgiet met water tot de kool onderstaat. Voeg het kruidentuiltje toe, kruid met peper en zout en breng aan de kook.

  2. Haal na een half uur de kool uit het water en trek de bladeren voorzichtig los. Snij de harde nerf eruit; de bladeren moeten soepel en groot genoeg zijn om er pakketjes van te kunnen maken.

  3. Stoof de uisnippers glazig in olijfolie, voeg er de paprikastukjes aan toe en bak tot ze zacht zijn.

  4. Meng het gehakt met de rijst, koriander, gebakken ui en paprika. Breng op smaak met oregano, versgemalen zwarte peper en zeezout.

  5. Rol kleine worstjes van de gehaktvulling en leg ze onderaan op het koolblad. Vouw de zijkanten van het koolblad over de vulling en rol ze op. Bind de bundeltjes samen met keukentouw en schik in een ruime pan.

  6. Giet de tomatenblokjes in de pan. Voeg water en tomatenpuree toe tot de kool onderstaat. Verkruimel er de bouillonblokjes over en kruid verder met look, peper en zout.

  7. Dek de pan af en breng aan de kook. Laat op een laag vuur in een half uur garen.