Allergenen

Kan allergenen bevatten.

Kook dit gerecht in deze stappen

  1. Spoel de rijst verschillende malen tot het spoelwater helder ziet.

  2. Breng de rijst samen met het water op een hoog vuur aan de kook. Draai, als water en rijstpeil gelijk komen, het vuur zachter en laat nog 10 minuten verder koken. Haal van het vuur en laat nog 10 minuten zwellen.

  3. Verwarm de azijn en los de suiker en het zout erin op. Laat afkoelen.

  4. Doe de rijst in een houten of glazen kom en laat afkoelen. Schep het azijnmengsel met een houten spatel door de lauwe rijst.

  5. Leg een norivel horizontaal met de glanzende kant naar onder helemaal onderaan de sushimat.

  6. Schep een 1 cm dikke laag rijst op het norivel en laat een rand van ¼ van het noriblad bovenaan vrij. Druk de rijst stevig aan. Leg over de hele lengte horizontaal dunne reepjes komkommer.

  7. Rol het norivel stevig op en druk de sushirol met het matje stevig aan. Bevochtig de uiteinden zodat ze blijven kleven.

  8. Snij de sushirol met een scherp vochtig mes in stukjes van 2 cm.